Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS
zaprasza na szkolenia:
„GHP – SYSTEM ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI, DOBRA PRAKTYKA HIGIENICZNA”
Program kursu obejmuje 6 godzin zajęć z tematów:
– Prawo żywnościowe,
– Zagrożenia w żywności,
– Alergeny w żywności,
– Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej,
– System zabezpieczenia zakładu przed dostępem szkodników,
– Kryteria mikrobiologiczne żywności- wewnętrzna kontrola jakości/ nadzór właścicielski
– Postepowanie z wyrobem niebezpiecznym,
– Psucie się żywności,
– Ocena jakości surowców/ produktów spożywczych
Zajęcia na szkoleniu poprowadzi wykwalifikowana kadra. Każdy uczestnik po ukończeniu kursu otrzyma zaświadczenie.
Termin rozpoczęcia kursu – luty/ marzec 2022r.
Miejsce – Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS, ul. Wodna 4, 11-500 Giżycko, Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS, ul. Mickiewicza 15, 19-300 Ełk
„SYSTEM ZAPEWNIANIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI, HACCP – ANALIZA ZAGROŻEŃ I KRYTYCZNE PUNKTY KONTROLI”
Program kursu obejmuje 6 godzin zajęć z tematów:
– Prawo żywnościowe,
– Zagrożenia w żywności,
– Analiza zagrożeń,
– Identyfikacja Krytycznych Punktów Kontroli,
– Ustalanie limitów krytycznych,
– Ustalanie działań naprawczych,
– Dokumentowanie systemu,
– Przegląd zgodności systemu – audyt wewnętrzny
Zajęcia na szkoleniu poprowadzi wykwalifikowana kadra. Każdy uczestnik po ukończeniu kursu otrzyma zaświadczenie.
Termin rozpoczęcia kursu – luty/ marzec 2022r.
Miejsce – Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS, ul. Wodna 4, 11-500 Giżycko, Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS, ul. Mickiewicza 15, 19-300 Ełk
Zgłoszenia na kurs przyjmowane są
w CSZ UNIWERS w Giżycku ul. Wodna 4 Tel./Fax (87) 428 22 76 gizycko@cszuniwers.pl