Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS zaprasza na kurs:
”Kurs kucharza z egzaminem czeladniczym”
Szkolenie będzie podzielone na część teoretyczną i praktyczną. Część teoretyczna będzie przeprowadzona w formie wykładów uzupełnianych ćwiczeniami przy tematach wymagających opanowania określonych czynności i umiejętności. W drugiej części kursu uczestnicy będą odbywali zajęcia praktyczne, które pozwolą na utrwalenie i ugruntowanie wiedzy teoretycznej. Celem kursu jest przygotowanie uczestników do egzaminu czeladniczego i uzyskania kwalifikacji zawodowych.
Program szkolenia obejmuje 180 godz. wykładów i ćwiczeń z tematów:
- Podstawowe przepisy prawa pracy, bhp, ppoż i sanitarne
- Podstawowe zasady ochrony środowiska
- Organizacja i wyposażenie zakładu gastronomicznego
- Technologia gastronomiczna z maszynoznawstwem
- Zasady żywienia
- Organizacja rzemieślniczego zakładu pracy, prawo gospodarcze i zarządzanie przedsiębiorstwem, dokumentacja działalności gospodarczej
- Kalkulacja i korespondencja zawodowa
- Zajęcia praktyczne
Warunki stawiane kandydatom:
- dobry stan zdrowia potwierdzony badaniami profilaktycznymi przeprowadzonymi przez lekarza medycyny pracy oraz do celów sanitarno – epidemiologicznych,
- ukończone 18 lat,
- wykształcenie co najmniej gimnazjalne/podstawowe.
Termin rozpoczęcia kursu: 20 listopada 2017r. godz. 9.00
Miejsce – Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS, ul. Wodna 4, 11-500 Giżycko
Zgłoszenia na szkolenie prosimy kierować na:
Centrum Szkolenia Zawodowego UNIWERS w Giżycku
Tel. 87 428 22 76
gizycko@cszuniwers.pl